Naar de inhoud
Watersportloket Zeeland > PROJECTEN > Zeeuws Motorjacht ZEEZILT

Zeeuws Motorjacht ZEEZILT


Jachtontwerper en prototypebouwer van moderne jachten, Van Well Design uit Middelburg heeft in de afgelopen jaren op eigen initiatief een uniek motorjachtontwerp ontwikkeld, en het prototype hiervan is bijna gereed.

Het concept ZeeZilt40 is en wordt afgestemd op de ervaren watersporter in de leeftijdsgroep 55+ t/m 75 jarigen (waarvan bekend is dat zij op korte termijn zullen overstappen van zeiljacht naar motorjacht). Zoals het er nu voor staat wil dit project inspelen op de ‘niche’-markt.


Doordat dit motorjacht zeer goed past bij het karakter van de Zeeuwse wateren, en het project de intentie heeft om een bedrijvenconsortium op te richten van Zeeuwse bedrijven, ligt een aanjaagfunctie voor de Zeeuwse economie voor de hand. Dit wordt nog eens onderstreept door het feit dat de Economische Impuls Zeeland geld en mankracht ter beschikking stelt om te helpen bij de totstandkoming van een bedrijvenconsortium. Hierbij is de hulp van het Watersportloket ingeroepen vanwege de specifieke kennis van de branche, de ondernemers en de markt.

PDF-bestandProjectomschrijving

PDF-bestandArtikel PZC 8 februari 2012