Naar de inhoud
Watersportloket Zeeland > PROJECTEN > Delta Watersportpromotie

Delta Watersportpromotie


De Delta is een schitterend gebied met een enorme diversiteit. De watersportmogelijkheden zijn groot en divers, er is op diverse plaatsen sprake van een unieke flora en fauna, een fantastisch cultuur erfgoed en gezellige stadjes en dorpjes. In opdracht van de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland en Stad Antwerpen voert Promotie Zeeland Delta de Delta Promotie uit. Dit doen we in samenwerking met het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme, Vrijetijdshuis Brabant en Toerisme Antwerpen.

Deltagids

Een belangrijk onderdeel van het project is de Deltagids. De Deltagids (oplage: 50.000 stuks in Nederlands, Duits en Engels) is speciaal ontwikkeld om de gast te informeren over de unieke watersportmogelijkheden die de Delta biedt. Sinds de uitgave van 2010 is de Deltagids niet alleen een gids met technische informatie, maar juist ook een inspiratiegids met leuke tips voor land en water. Belangrijke thema’s zijn: cultuur, natuur, culinair en watersport. Daarnaast is er een uitgebreid overzicht van jachthavens, een toeristisch ABC, een overzicht met marifoonkanalen etc. Een vermelding in de Deltagids is gratis, maar er zijn ook advertentiemogelijkheden in de gids om een gerichte doelgroep te bereiken. Tips voor verbetering van de Deltagids? Laat het ons weten!

Delta App

Sinds 2011 is er een Delta App beschikbaar voor zowel iPhone als Android. De App is een handig belevingskompas met een overzicht van vaarevenementen, jachthavens, toeristische bedrijven, een interactieve kaart, video’s, bezoekerstips, marifoonkanalen en getijdentabellen. De App is gratis verkrijgbaar in de App Store of Android Market.

 

Deltagids Online

Gekoppeld aan de gids is er ook een website beschikbaar: Deltagids.nl. Deze site is recent vernieuwd en biedt uitgebreide informatie over de vaargebieden en de diverse vaaractiviteiten. Daarnaast zijn er social media kanalen aan gekoppeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van actieve watersporters die via deze kanalen hun belevenissen delen. Ook is de vaarroutekaart vanuit het project Waterrijk (vanuit HISWA en het Kenniscentrum Kusttoerisme) gekoppeld aan deze site.

 

Overige promotieactiviteiten

Daarnaast zijn er nog diverse andere promotieactiviteiten voor de Delta Promotie die worden uitgevoerd. Zo worden er persreizen georganiseerd en advertenties geplaatst in bladen die verwijzen naar de Delta App of de Deltagids Online. Ook heeft de Delta in 2011 geparticipeerd bij de HISWA Beurs in de Rai te Amsterdam met een stand van 60m2. Tot slot is er een speciale Delta Promotiefilm gemaakt waarin de verschillende watersportgebieden en vaartypen worden belicht. Deze film is voor iedereen gratis te gebruiken en staat op YouTube 


Klankbordgroep

Voor de promotieactiviteiten in de Delta is een klankbordgroep samengesteld. De klankbordgroep bestaat uit watersportondernemers uit de Delta en voorziet Promotie Zeeland Delta van input op het gevoerde promotiebeleid. Heeft u zelf suggesties voor promotieactiviteiten? Neem dan contact op met Eric van Doorn (marketeer PZD) via 0118-587707 of e.van.doorn@vvvzeeland.nl.