Naar de inhoud

Laatste nieuws


Nederland easy going en gastvrij vakantieland

Buitenlandse toeristen zijn overwegend positief over Nederlanders en Nederland als vakantieland. Over het algemeen wordt Nederland gezien als een easy going en gastvrij vakantieland. Nederlanders worden gezien als tolerant, open, vriendelijk en gastvrij. Dit blijkt uit het imago-onderzoek dat het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) eind 2012 heeft uitgevoerd in de dertien belangrijkste herkomstlanden van buitenlandse toeristen.

Lees meer


Gratis Milieubarometer voor ondernemers

Provincie Zeeland biedt ondernemers gratis een startabonnement op de Milieubarometer aan. Gebruikers van de Milieubarometer kunnen nu binnen een paar minuten een milieurapportage maken.
Lees meer

Alliantie Oosterschelde een feit

Gedeputeerde Carla Schönknecht van Provincie Zeeland slaat woensdag 6 februari 2013 samen met onder andere Zeeuwse en Brabantse partners de handen ineen voor de duurzame ontwikkeling van de Oosterschelde. Door ondertekening van een intentieovereenkomst bekrachtigen de organisaties hun samenwerking in de ecologische en economische ontwikkeling van de Oosterschelde, waar watersporters, natuurliefhebbers en recreanten profijt van hebben.
Lees meer

Zeeuws inversteringsfonds is een feit

Na een jaar van voorbereiding is het Zeeuws Investeringsfonds een feit. Dit heuglijke feit wordt vanmiddag met een startbijeenkomst in het Provinciehuis gevierd!
Het Zeeuws Investeringsfonds investeert in jonge ondernemingen die onlangs een innovatie op de markt hebben gebracht of dat op korte termijn gaan doen.  Daarbij richt het fonds zich met name op ondernemingen die gevestigd zijn in de regio Zeeland. Daarnaast staat het fonds ook open voor participaties in andere delen van Nederland.

Lees meer


Watersporter is actiever op het water

Mobiliteitsplatform Eileen presenteerde onlangs de resultaten van de nieuwe editie van Het Nationale Watersport Onderzoek, dat in juli en augustus werd uitgevoerd onder 761 watersporters.
Lees meer